Hlavní obsah

Na technoparty ve Šluknově je 2000 lidí, na Zlínsku jen 150

Právo, ČTK, Aleš Fuksa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šluknov
Aktualizováno

Na technoparty ve šluknovské části Království na Děčínsku dorazilo podle odhadu policistů téměř 2000 lidí. Akce začala v pátek večer a má se konat po celý víkend. Děčínská policejní mluvčí Petra Trypesová v sobotu ráno řekla, že policie zatím nezaznamenala žádné větší problémy.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Tanečníci předvádějí své kreace před pódiem v lesním porostu.

Článek

Policie už v pátek na místo nasadila posílené hlídky, které se zaměřují na dopravu a veřejný pořádek. Dosud podle mluvčí nemusely výrazně zasahovat a nezaznamenaly nějaké stížnosti.

Podle Trypesové policisté vědí jen o ošetření drobných zranění tří účastníků akce. Nejde ale prý o následky žádné rvačky, ale většinou o nehody.

Technoparty je ohlášená a koná se na soukromém pozemku, radnice ji proto nemohla nijak zakázat. Město vyrobilo ukazatele, které lidi na místo akce navádějí, aby její účastníci po Šluknově nebloudili.

 Technoparty u Zlína je skrytá v lesním porostu

Daleko za očekáváním policistů, kteří ve svých řadách hovořili až o patnácti stech návštěvnících, je technoparty ve Lhotě na Zlínsku. Z několika evropských zemí se od čtvrtku do pátečního podvečera na louku a do lesního porostu nedaleko obce s 650 obyvateli sjelo jen kolem 150 mladých lidí.

Podle zlínského policejního mluvčího Josefa Havely sice pořadatelé očekávali, že v průběhu pátku dorazí další stovky návštěvníků, skutečnost je ale odlišná. Po louce a v lese „technaři“ postavili asi padesát malých stanů. „Starostce Lhoty jsem uvedl, že počítám s návštěvou kolem tří set až šesti set lidí. Akce je nahlášená jako oslava narozenin, a to mých a několika dalších přátel,“ uvedl organizátor, který se představil jako Nick.

Od čtvrtku do neděle se podle policejního mluvčího vystřídá v blízkosti techno party asi stovka policistů. Ti monitorují samotnou akci a řeší přestupky v dopravě. Od středy do pátečního odpoledne přistihly hlídky tři řidiče, kteří seděli za volantem, i když byli pod vlivem omamné látky, v jednom případě šlo o amfetamin, v dalších dvou o marihuanu. „Další dvě pokuty jsme udělili za nevyhovující technický stav vozidla,“ dodal Havela.

I policisté z cizinecké policie měli práci. Třem zahraničním účastníkům udělili pokutu za to, že se neprokázali platným cestovním dokladem.

Technoparty nazvaná Funny moon festival potrvá až do pondělního rána.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám