Hlavní obsah

Prázdniny v pražské MHD - výluky a změny jízdních řádů

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V souvislosti se začátkem letních prázdnin dojde v pražské hromadné dopravě k přechodu na letní jízdní řád. Cestující se musí připravit na delší intervaly spojů i na skutečnost, že některé linky nebudou v provozu a jiným se zkrátí trasy. V tramvajové dopravě bude navíc řada výluk.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

V metru dojde k prodloužení intervalů, které bude znamenat, že ve všední dny vyjede o 10 až 15 procent souprav méně.

Tramvaje budou ve špičce jezdit namísto osmi po 10 minutách, přičemž páteřní linky 9 a 22 budou jezdit v pětiminutových intervalech. "Oproti loňskému létu se nebude prodlužovat interval tramvají v pracovní dny dopoledne," uvedl mluvčí společnosti ROPID Filip Drápal.

Dopravu z Modřan zkomplikuje výluka mezi Výtoní a Sídlištěm Modřany. Linky 3 a 17 budou vedeny po objízdných trasách, linka 21 nebude v provozu. Dopravu budou zajišťovat náhradní linky X3 a X21. V této souvislosti budou rovněž posíleny autobusové linky 117 a 253.

Výluky však budou i v úsecích Jiráskovo náměstí - Národní divadlo - Staroměstská - Čechův most (nahradí linka X18 v úseku Malostranská - Staroměstská) a mezi Podbabou a Vítězným náměstím.

Tramvaje na linkách 4 pojedou pouze v úseku Smíchovské nádraží až Čechovo náměstí a linka 16 bude korzovat mezi Kotlářkou a Spojovací.

V rámci autobusové dopravy nevyjedou školní spoje a šest dalších linek (143, 182, 305, 343, 451, 465). Linka 175 pojede pouze v úseku Florenc - Skalka, linka 225 mezi zastávkami Nové Butovice - Ciolkovského.

Reklama

Výběr článků

Načítám