Hlavní obsah

Plzeňským právům hrozí ztráta akreditace

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Plzeňská práva jsou v ohrožení. Akreditační komise doporučila ministerstvu školství, aby fakultě odňala nebo omezila některé akreditace.

Článek

„Navrhujeme odejmout akreditaci k doktorskému studijnímu programu a omezit akreditaci magisterského studijního programu, což by v praxi znamenalo zákaz přijímání nových studentů,“ řekl Právu Jan Dvořák z akreditační komise. Pro fakultu by mohlo být smrtící hlavně omezení pětiletého magisterského studia.

Podrobné důvody svého rozhodnutí komise teprve zveřejní, hlavním současným problémem školy je ale personální situace. Odchod už ohlásili někteří renomovaní odborníci včetně autora nového občanského zákoníku Karla Eliáše nebo náměstka ministra spravedlnosti Františka Korbela.

Osud fakulty bude nyní záležet na ministerstvu školství. „To má na rozhodnutí sto dvacet dní,“ uvedl Dvořák. „Předpokládáme, že nyní zahájí správní řízení a vyzve k podání stanoviska Západočeskou univerzitu,“ dodal Dvořák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám