Hlavní obsah

Tak kde jsou všichni? sháněl se Kalousek po odborářích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Promluvit si upřímně s ministrem financí Miroslavem Kalouskem (TOP 09) se v den stávky odhodlal známý pražský taxikář Zdeněk Ponert, který se čas od času zviditelní svým „občanským nepokojem“. Se svým starším mercedesem ověšeným vlajkami a výzvami k protivládnímu odporu dorazil před budovu ministerstva v osm hodin ráno. Kalousek však do úřadu s úsměvem přijel o půl druhé hodiny dříve.

Pražský taxikář si přijel na ministerstvo promluvit s Kalouskem Video: Novinky

 
Článek

Ponert zaparkoval přímo na modré zóně před vchodem do ministerstva a čeká zde na to, aby si od plic mohl promluvit s ministrem Miroslavem Kalouskem (TOP 09). Ten ovšem do úřadu dorazil už v 6 hodin a 20 minut a s úsměvem na rtech prohlásil: „A kde jsou teda všichni?“.

„Tak jsem normálně Prahou bez problémů projel a žádnou blokádu papalášů zatím neregistruji,“ glosoval Kalousek, zatímco za jeho zády po kolejích projížděla jedna z tramvají číslo 22.

Prostor monitorují policisté s kamerou

Taxikář Ponert se na čekání na ministra vyzbrojil energetickým nápojem, k saku má připnutou trikolóru připomínající 17. listopad.

Foto: Petr Horník, Právo

Miroslav Kalousek (TOP 09) dorazil po šesté hodině ranní do budovy ministerstva financí

Foto: Petr Horník, Právo

Taxikář si vyměnil krátkou půtku s úředníkem ministerstva.

Ihned poté, co zde zaparkoval, ho policisté požádali o doklady a jeden z úředníků ministerstva chtěl, aby ho donutili odjet. „Má však platnou parkovací kartu pro tuto oblast,“ pokrčil rameny policista.

Taxikář si jen vyměnil krátkou půtku s úředníkem, kterého slovně atakoval s tím, že právě lidé v této budově mohou za rozkrádání země. „Važte slova,“ řekl pouze úředník a odešel.

Mezitím, asi 20 metrů od vchodu do budovy ministerstva zakotvilo asi šest policistů v civilu, kteří prostor před budovou průběžně natáčejí na video.

Foto: Petr Horník, Právo

Policisté taxikáře legitimovali.

Reklama

Výběr článků

Načítám