Hlavní obsah

Místopředseda ODS: jestli budou VV klást podmínky, koalice v červnu padne

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věci veřejné by měly přestat komentovat avizované změny ve vedení resortů nebo se může koalice v červnu rozpadnout. Tak se ve středu vyjádřil místopředseda ODS Pavel Blažek v Radiožurnálu.

Foto: Petr Horník, Právo

Pavel Blažek

Článek

„Pokud to bude zase takto obecně podmiňováno tím, že Věci veřejné budou ten subjekt, který si řekne, kdo se mu líbí a kdo se mu nelíbí a na základě toho udrží koaliční projekt, tak si myslím, že tentokrát už to v červnu koalice velmi těžce unese,“ řekl Blažek.

VV nedávno přišly o svého ministra vnitra, když předsedu strany Radka Johna v čele resortu vystřídal nestraník Jan Kubice. John dostal post vicepremiéra pro boj s korupcí. Na post ministra dopravy pod tlakem skandálů rezignoval ministr dopravy Vít Bárta (VV).

Představitelé VV tyto rošády schválili s podmínkou, že personální změny ve vedení resortů budou pokračovat. Během vládní krize požadovaly odstoupení ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), ministra zemědělství Ivana Fuksy a ministra obrany Alexandra Vondry (oba ODS). Rovněž požadovaly, aby vláda do června předložila předlohy reforem zdravotnictví a důchodů.

Předseda ODS a premiér Petr Nečas s podmínkami ohledně reforem vesměs souhlasil. Co se týče obměny ministrů, uvedl, že další rošády už se nebudou vztahovat ke krizi vlády. Nespokojenost vyjádřil s ministrem zdravotnictví Leošem Hegerem, dále pak má k dispozici rezignaci Vondry, kterého stíhá kauza Promopro.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám