Hlavní obsah

Poslanec VV Skokan: Odborník na vnitru místo Johna by byl vysvobozením

– Praha

Vyřešit pat v jednání ohledně obsazení resortu vnitra by mohl podle názoru poslance VV Petra Skokana ministr - odborník. Podle něj by takový člověk byl „vysvobozením pro všechny“. Občanští demokraté požadují nejen odchod šéfa VV Radka Johna z postu ministra vnitra, ale i odebrání tohoto rezortu jeho straně.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanec VV Petr Skokan přichází na jednání VV

Článek

„V každém případě je prioritou VV při vyjednávání, aby Radek John pokračoval v započaté práci. Pokud se však nebudou umět znesvářené strany dohodnout, dosavadní vývoj událostí vylučuje, aby ministrem vnitra byl reprezentant ODS, nebo TOP 09. Také si myslím, že by těmito dvěma stranami, kterých se skandál také dotkl, neměl být nominován. Kdyby se rozetnul tento gordický uzel, vše ostatní se poskládá,“ řekl Právu.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Poslanci Petr Skokan, Kateřina Klasnová, Radek John a Vít Bárta přicházejí na jednání poslaneckého klubu Věcí veřejných.

Na dotaz, zda by takový člověk měl být nestranický odborník, odpověděl: „Jestli takový člověk existuje, je otázkou. Pokud ano, bude vysvobozením pro všechny.“

ODS po rozkolu uvnitř Věcí veřejných volá po odebrání rezortu vnitra této straně a poukazuje na její propojení s bezpečnostní agenturou ABL, již vlastnil neoficiální lídr VV Vít Bárta. Věci veřejné naproti tomu tvrdí, že ODS nesmí dostat post ministra vnitra, neboť by tak strana mohla ovlivňovat vyšetřování svých vlastních kauz.

Reklama

Související témata:

Související články

Nečas: ODS nemá na puči ve VV žádný podíl

Premiér Petr Nečas ve středu večer popřel, že by jeho strana stála za pučem ve Věcech veřejných. Podle něj má zveřejněná nahrávka s Kristýnou Kočí jen odvést...

Výběr článků

Načítám