Hlavní obsah

Zbytek dubna a začátek května přinesou více srážek, ale i vyšší teploty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Období od 11. dubna do 10. května bude na našem území teplotně a srážkově nadprůměrné. Uvedl to ve svém měsíčním výhledu počasí Český hydrometeorologický ústav.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Že zima ještě úplně nevzdala svou vládu, však dokazuje nedělní ráno, kdy na Jizerce v Jizerských horách naměřili minus 6,8 stupňů Celsia, podobně na tom byla rtuť teploměru v Adršpachu či na Sněžce.

Nejen na horách však mrzlo, například Jevíčko hlásilo minus 3,9 stupně. Přes den už bylo o poznání příjemněji s průměrnou teplotou 13 až 17 stupňů.

V dekádě od 11. do 20. dubna lze očekávat oblačno, přechodně až zataženo, na většině území dešťové přeháňky, na horách dokonce i sněhové či smíšené. Noční teploty by se mohly ještě dostat i pod bod mrazu, až na minus 1 stupeň Celsia, denní by se měly pohybovat v rozmezí 7 až 19 stupňů.

V dekádě od 21. do 30. dubna by měly přetrvávat dešťové přeháňky, které budou postupně ubývat. Noční teploty už pod nulu nesklouznou, ty denní dostoupají až k 20 stupňům Celsia.

V poslední dekádě od 1. do 10. května bude oblačno až polojasno, s přeháňkami by se mohly objevit i bouřky. Noční teploty budou zase o něco vyšší, 9 až 3 stupně, nejvyšší denní pak v závěru až 23 stupňů.

Reklama

Výběr článků

Načítám