Hlavní obsah

Počasí znovu překonává rekordy, teploty stoupají k 25 °C

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nebývale teplé počasí ve čtvrtek znovu na řadě míst České republiky překonávalo teplotní rekordy. Někde meteorologové znovu zaznamenali i tzv. letní den, kdy se teplota dostala nad 25 stupňů Celsia.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Na řadě míst se teplota vyšplhala nad 25 stupňů Celsia

Článek

"Na stanici Praha-Libuš byl překonán teplotní rekord z roku 2009, který činil 23,3  °C, ale aktuální teplota se zatím nepřibližuje letním 25 °C," uvedl na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) Pavel Borovička.

Například v Doksanech na Litoměřicku odpoledne podle meteoroložky ČHMÚ naměřili 25,6 stupně, o šest desetin stupně tak byl pokořen rekord z roku 1961.

Ze stejného roku je i rekord pražského Klementina, kde tehdy naměřili 24,9 stupně. Ve čtvrtek v 15:00 však na nejstarší české stanici s 259letou historií naměřili jen 24,2 stupně, teplota prý ale ještě může mírně stoupat.

"Rekord bude s největší pravděpodobností překonán také na dalších stanicích. Není např. vyloučeno jeho překročení na stanici Brno-Tuřany, kde původní rekord z roku 1961 činí 24,3 °C," konstatoval po poledni Borovička.

Konečnou hodnotu všech maximálních teplot a případných rekordů  budou znát meteorologové až k večeru.

Reklama

Výběr článků

Načítám