Hlavní obsah

Pravé aprílové počasí Česko zahřeje i zmrazí

Novinky, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Celý duben bude provázet příslovečné aprílové počasí se střídáním dešťových a slunečných dní. V noci se mohou teploty propadnout i k bodu mrazu, v závěru měsíce by se denní maxima mohla vytáhnout až na 23 stupňů Celsia. Vyplývá to z měsíční předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Článek

Přestože dešťů a menších srážek se v průběhu měsíce přežene přes ČR dost, měl by být letošní duben v porovnání s předchozími lety srážkově podprůměrný. Navíc bude tepleji než obvykle, průměrná teplota by se měla pohybovat kolem osmi stupňů Celsia.

Do konce příštího týdne by se mělo převážně střídat polojasno a oblačno, přičemž meteorologové předpovídají při zvětšené oblačnosti deště nebo přeháňky. Nejvyšší denní teploty se budou v průměru pohybovat mezi 13 a 19 stupni Celsia, o víkendu a začátkem příštího týdne ale mohou vystoupit i na 21 stupňů Celsia. Nejnižší noční teploty zůstanou v intervalu od osmi ke dvěma stupňům.

Poté se zase na několik dní vyjasní, nad většinou území by měla převažovat polojasná obloha, deště a přeháňky by měly být jen ojedinělé. Postupně ale bude oblačnosti přibývat a s tím i množství srážek. Nejnižší noční teploty se očekávají od šesti stupňů k nule, nejvyšší denní opět od 13 do 19 stupňů Celsia.

V závěrečné dekádě by mělo být spíše oblačno, většinu území budou zkrápět občasné deště a přeháňky, objeví se i jarní bouřky. Mraky se budou protrhávat jen výjimečně. Nejnižší noční teploty se vrátí k intervalu mezi osmi a dvěma stupni, denní maxima budou nadále vězet mezi 13 až 19 stupni Celsia. Podle meteorologů by ale při zmenšené oblačnosti mohly rtuti teploměrů dosáhnout až k 23 stupňům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám