Hlavní obsah

Musel odejít z ČSSD kvůli násilí, teď je zpátky ve straně

Právo, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karel Vrba, který odešel v prosinci 2009 z řad ústecké ČSSD poté, co se v médiích objevily informace, že byl v minulosti dvakrát odsouzen například za loupež nebo ublížení na zdraví, je zpátky ve straně. Na dotaz Práva to ve středu uvedl člen krajského výkonného výboru ústecké soc. dem. Roman Houska.

Foto: Miroslav Rada, ČTK

Vedení krajské soc. dem. v čele s Arnem Fišerou (na snímku) se chce na „Vrbovu“ Libčeves zaměřit.

Článek

„Informoval jsem se u krajské tajemnice. Uvedla, že jí pan Ferenc (místopředseda místní organizace v Libčevsi) sdělil, že byl pan Vrba přijat do ČSSD v Libčevsi a zvolen do čela místní organizace,“ uvedl Houska.

Nové vedení ústecké krajské organizace bude podle něj situaci řešit. Houska poukázal například na usnesení z loňského června, kdy se soc. dem. plně distancovala od Vrbových praktik. Klíčové je, že pokud by došlo k porušení tohoto usnesení, hrozilo by místním organizacím ČSSD i zrušení.

Vedení kraje chce přeregistraci členů

Samotný Vrba odmítl návrat do řad ČSSD potvrdit. Vedení krajské soc. dem. v čele s Arnem Fišerou, který nahradil ve funkci Petra Bendu, přítele expředsedy strany Jiřího Paroubka, se chce právě na „Vrbovu“ Libčeves zaměřit.

Fišera nedávno upozornil, že podle statistik soc. dem. je každý třetí obyvatel Libčevsi členem strany. Fišera požaduje přeregistraci. Předpokládá totiž, že mezi členy jsou černé duše, které do strany přilákalo bývalé krajské vedení v čele s Bendou.

Reklama

Výběr článků

Načítám