Hlavní obsah

Kauza Karlova mostu: Na tahu je ministerstvo kultury

Právo, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Plzeňský krajský úřad předal ministerstvu kultury odvolání Prahy proti pokutě 950 tisíc korun, kterou hlavnímu městu udělili v novém řízení plzeňští památkáři za znehodnocení Karlova mostu. Informovala o tom tisková mluvčí úřadu Petra Jarošová.

Foto: Profimedia.cz

Karlův most

Článek

Pokutu Praze vyměřil právě plzeňský krajský úřad, který byl k tomu ministerstvem pověřen.

„Odvolání Prahy jsme předali ministerstvu spolu s rozsáhlým spisovým materiálem a stanoviskem krajského úřadu, který v této věci rozhodoval již podruhé,“ uvedla Jarošová dále.

Za znehodnocení Karlova mostu během rekonstrukce dostal pražský magistrát již loni pokutu ve výši 3,25 miliónu korun. Proti tomuto rozhodnutí se ale Praha odvolala a ministerstvo kultury vrátilo věc zpět k prošetření a rozhodnutí plzeňskému úřadu.

Také nové řízení skončilo s pokutou, byť výrazně nižší, ale pražský magistrát není spokojen ani s novým rozhodnutím, a proto se opět odvolal. Na tahu je nyní ministerstvo kultury, které rozhodne s konečnou definitivou.

Reklama

Výběr článků

Načítám