Hlavní obsah

Reedová dostala od VV náplast, je ředitelkou Centra pro regionální rozvoj ČR

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražská tvář Věcí veřejných a kandidátka na primátorku Markéta Reedová dostala hojivou náplast poté, že v komunálních volbách véčkaři na pražském magistrátu propadli.

Foto: archiv, Právo

Markéta Reedová

Článek

Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský (VV) ji v pondělí jmenoval generální ředitelkou Centra pro regionální rozvoj ČR.

„Včera byla uvedena do funkce nová ředitelka tohoto centra,“ potvrdil Právu Jankovský změnu v čele organizace spadající právě pod jeho úřad.

Reedová vystřídala v čele organizace Jiřího Bedrlíka, kterého ministr odvolal. Hlavním posláním centra je podpora regionální politiky vlády a zajišťování aktivit zaměřených na evropské dotační programy.

„V minulosti jsem měla na starosti evropské fondy na pražském magistrátu, takže tato problematika je mi velmi blízká, a proto věřím, že mám co nabídnout,“ řekla Právu ke svému novému angažmá Reedová.

Na pražském magistrátu působila dvě volební období, od roku 2002 zde zastupovala barvy evropských demokratů. V roce 2006 se stala náměstkyní primátora pro evropské fondy, antikorupční opatření a zahraniční vztahy. Rezignovala v prosinci 2009 s odůvodněním, že se jí nepodařilo prosadit protikorupční strategii, kterou ODS ovládající magistrát dvakrát zamítla. Loni přešla k véčkařům. Po volebním neúspěchu se Reedová z politiky stáhla. V Praze provozuje kavárnu.

Reklama

Výběr článků

Načítám