Hlavní obsah

Mimořádná schůze o problémech zdravotnictví se nekonala

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Poslanci v úterý neschválili program mimořádné schůze, kterou chtěla opozice svolat, aby je premiér a ministr zdravotnictví informovali o tom, jakým způsobem bude vláda řešit problémy, které mohou nastat v souvislosti s odchodem lékařů.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09)

Článek

S ohledem na to, že poslanci neschválili program jednání, nebyla schůze vůbec zahájena. Pro schválení hlasovalo 81 zákonodárců, proti 100.

Hlasování nicméně předcházela vystoupení opozičních zákonodárců, kteří vyzvali ministra zdravotnictví Leoše Hegera (TOP 09), aby je seznámil s dalším postupem vlády.

Co bude po prvním březnu, tázal se Zaorálek

Například Lubomír Zaorálek (ČSSD) se v emotivním vystoupení dotazoval, jak bude zajištěna péče po prvním březnu, kdy vyprší výpovědní lhůta pro lékaře, kteří se připojili k petiční akci Děkujeme, odcházíme.

"Když mě klepne pepka, když mi selže tlak," pokládal si poslanec řečnické otázky, jak bude o pacienty postaráno.

Do diskuse se opakovaně zapojil i ministr, který zopakoval, že nepředpokládá masový exodus lékařů a odmítl politizaci celého problému.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám