Hlavní obsah

Lidé nejsou spokojeni s pražskou koalicí ani primátorem, tvrdí průzkum

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Vytvoření koalice ODS a ČSSD na pražském magistrátu považuje většina obyvatel hlavního města za nemorální a proti zájmu Pražanů. Lidé rovněž nejsou spokojeni s novým primátorem Bohuslavem Svobodou (ODS), který u většiny lidí nemá důvěru. Plyne to z výsledků internetového průzkumu společnosti Sanep.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Zleva Karel Březina (ČSSD), Bohuslav Svoboda a Boris Šťastný (oba ODS)

Článek

S novým primátorem není spokojeno 71,8 procenta dotázaných. Zároveň 69,4 procenta lidí uvedlo, že Svoboda nemá jejich důvěru.

"Vysoká nespokojenost s Bohuslavem Svobodou tak jednoznačně souvisí jak se zklamáním, že primátorem není Zdeněk Tůma, tak s faktem, že Bohuslav Svoboda je tváří a představitelem krajně nepopulární koalice ODS s ČSSD," uvádí agentura.

V názorech na koalici obou stran jsou lidé ještě radikálnější. Spojení ODS a ČSSD na pražském magistrátu nemá důvěru 78,6 procenta lidí. Další početná skupina občanů (70,3 procenta) dokonce souhlasí s názorem, že koalice obou stran je nemorální a zcela proti zájmům Pražanů.

Téměř polovina dotázaných (49,6 procenta) si však zároveň myslí, že koalice vydrží po celé funkční období, opačný názor zastává pouze 35,9 procenta dotázaných.

Internetový průzkum byl proveden počátkem prosince na vybrané skupině 2259 obyvatel hlavního města.

Reklama

Výběr článků

Načítám