Hlavní obsah

Kocourek se chystá odvolat šéfy energetické inspekce a správy úložišť

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS) pokračuje v resortním personálním zemětřesení. Po ústřední ředitelce České obchodní inspekce Janě Příhodové a řediteli sekce strukturálních fondů ministerstva Miroslavu Elfmarkovi čeká odvolání další jeho podřízené. Podle informací Práva, které ministr odmítl komentovat, se chystá setnout hlavy dvěma ředitelům jemu podřízených organizací.

Foto: Petr Horník, Právo

Ministr průmyslu a obchodu Martin Kocourek (ODS)

Článek

Jedním je ústřední ředitel Státní energetické inspekce (SEI) Petr Holoubek a druhým je ředitel Správy úložišť radioaktivního odpadu Vítězslav Duda.

V případě šéfa SEI Holoubka, který se ve funkci ohřál necelý rok, se hovoří o výměně v rámci reorganizace související s novým energetickým zákonem. Důvodem odvolání Dudy má být nespokojenost s prací úřadu pod jeho vedením. Předmětem kritiky je především pomalý postup při řešení jednoho ze stěžejních úkolů, kterým je zajistit trvalé ukládání radioaktivního odpadu v ČR.

Podle zdroje Práva dosud není jasné, kdo by měl odvolané šéfy nahradit. Měl by to prý být někdo zevnitř dotčených institucí, kdo je s chodem úřadů dobře obeznámen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám