Hlavní obsah

ČSSD vybízí Johna, aby si zkrátil trápení a podal rezignaci

Právo, ČTK, Jiří Ovčáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

ČSSD v pátek vyzvala ministra vnitra Radka Johna (VV), aby co nejdříve rezignoval na funkci. John je podle ČSSD nekompetentní, ztratil důvěru policistů a hasičů, nezvládá stresové situace a podléhá vlivu ministra dopravy Víta Bárty (VV). John se proti kritice ohradil.

Foto: Milan Malíček, Právo

Stínový ministr vnitra Jeroným Tejc (ČSSD)

Článek

„Vyzývám ministra vnitra Radka Johna, aby ukončil trápení, kterého jsme v posledních dnech a týdnech svědky, a rezignoval na post ministra vnitra. Trápí se totiž on, trápí se policisté a hasiči, kteří musí sledovat rozklad svých sborů, trápí se občané, kteří musejí sledovat všechny jeho přehmaty a chyby. A v neposlední řadě se nepochybně trápí i voliči VV, kteří věřili, že s Radkem Johnem skutečně přijde zákon,“ uvedl v pátek stínový ministr vnitra za ČSSD Jeroným Tejc.

Vyjmenoval i důvody, proč by měl podle ČSSD John rezignovat. „Naprostá nekompetentnost ministra Johna, který ji nedokáže nahradit obklopením se odborníky a nasloucháním jejich názorům. Ty poradce, kteří mu radí, navíc nechce protizákonně veřejnosti odhalit, byť jsou placeni z veřejných peněz,“ sdělil Tejc. [celá zpráva]

Je načase ukončit trápení. Je načase, aby Radek John odešel. Co nejdříve!

Podle soc. dem. John úplně ztratil důvěru policistů a hasičů. To podle největší opoziční strany dokládá jejich čtyřicetitisícová účast na zářijové demonstraci. „Není možné provádět zásadní reformy, aniž bych měl důvěru těch, po kterých žádám oběti, a kteří mají nést na svých bedrech většinu nákladů reformy,“ míní Tejc.

John také podle Lidového domu nezvládá stresové situace. „Vždy, když se do ní dostane, ztratí se z dohledu a přestává komunikovat. Co jiného, než rozhodnost očekáváme právě od ministra vnitra?“ uvedl stínový ministr vnitra za ČSSD.

„Radek John není svobodný. Podléhá vlivu faktického předsedy VV Víta Bárty. Nejen v případu prověřování sledování politiků v Praze 11 je jednoznačně ve střetu zájmů,“ vytknul Tejc ministrovi vnitra. „Je načase ukončit trápení. Je načase, aby Radek John odešel. Co nejdříve!“ dodal.

John připomněl své infiltrace do okrajové společnosti

John kritiku odmítl. Prostřednictvím svého mluvčího Jiřího Reichla uvedl, že nebude "ztrácet čas dalšími reakcemi na předvolební rétoriku opoziční ČSSD". Později dodal, že chtěl koncepci rozvoje ministerstva vnitra probrat na bezpečnostním výboru, tam prý ale Tejc nedorazil.

Sám prý stresové situace zvládá na základě svých zkušenosti s publicistické práce. "Říkat o člověku, který strávil rok v narkomanských brlozích, pohyboval se mezi veksláky kvůli filmu Bony a klid, mezi vlajkonoši kvůli filmu Proč?, že nezvládá stresové situace, je nekompetentní," reagoval John.

Odmítl rovněž podezření, že by byl loutkou, za jejíž nitky tahá Bárta. "Nejsem ničí loutkou, nemám žádné vazby na ABL," prohlásil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám