Hlavní obsah

Heger odvolal náměstkyni Hellerovou z ODS, Šnajdr se zlobí

Právo, Václav Pergl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ministr zdravotnictví Leoš Heger (TOP 09) v pondělí odvolal náměstkyni pro zdravotní péči Markétu Hellerovou (ODS). Šéf sněmovního výboru pro zdravotnictví Marek Šnajdr (ODS) pokládá Hegerem uvedené důvody k odvolání za lživé.

Foto: archiv, Právo

Marek Šnajdr

Článek

„Hlavními důvody byl zejména pomalý postup přípravy nových rozvojových kroků v oblasti vzdělávání a zdravotní péče,“ informovalo ministerstvo Právo v písemném prohlášení. Do jmenování nového náměstka bude tuto oblast zajišťovat první náměstek ministra zdravotnictví Vladimír Pavelka (TOP 09).

Hellerovou přivedl na ministerstvo exministr Tomáš Julínek (ODS) a patřila k jeho nejbližším spolupracovníkům. „Hellerová je odborníkem a reprezentantem nejsilnější koaliční strany na ministerstvu zdravotnictví. Tento krok proto považuji za nabourání koaliční spolupráce a důvěry, za jehož důsledky nese plnou odpovědnost ministr Heger,“ sdělil písemně Právu Marek Šnajdr (ODS), který byl za Julínka na ministerstvu prvním náměstkem.

V parlamentních volbách byl zvolen poslancem a dnes je místopředsedou výboru pro zdravotnictví ve Sněmovně.

„Důvody uváděné ministrem Hegerem považuji za lživé a prokazatelně vyvratitelné, neboť je-li uváděným důvodem odvolání doktorky Hellerové nečinnost ministerstva zdravotnictví v posledním období, pak osobou zodpovědnou za tento stav je nepochybně někdo jiný,“ uzavírá své prohlášení Šnajdr.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám