Hlavní obsah

Topolánek se vrátil na "místo činu", do Toskánska

Právo, map

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Expremiér Mirek Topolánek pobývá s manželkou Lucií Talmanovou a syny Tomášem (18) a Nicolasem (3) opět v Toskánsku. Ve stejné vile jako loni. Nicolase hlídá chůva. Informoval o tom Blesk.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Lucie Talmanová a Mirek Topolánek

Článek

Rekreují se u přístavu Porto Santo Stefano ve městě Monte Argentario, kde si nemovitosti před časem koupil za 126 miliónů korun Topolánkův exministr Aleš Řebíček.

Loni v červenci se v Toskánsku Topolánek setkal s podnikateli a lobbisty. Fotky z pobytu předal médiím exšéf civilní rozvědky Karel Randák. Kdo si „sledovačku“ objednal, neprozradil. Aféra těsně před plánovanými volbami podlomila Topolánkovu pozici.

Vilu měl tehdy Topolánkův kamarád Marek Dalík údajně pronajatou od lichtenštejnské firmy Raben Anstalt. Vlastníka objektu nelze dohledat, média proto spekulovala, nepatří-li Dalíkovi či Topolánkovi.

Dalík tvrdil, že měsíční pronájem jej stál 770 tisíc korun. O zaplacení se tehdy podle něj dělili všichni ti, kdo ve vile pobývali. Topolánka prý vyšel týdenní nájem na 85 tisíc korun.

Nyní Topolánkovi do Toskánska přiletěli přesně před týdnem. Podle informací Práva se expremiér příští týden vrací do Prahy, aby se zde s bývalou ženou dohodl v bance na vypořádání hypotéky. Polovinu zbývající částky má zaplatit sám, o zbytek se postará Pavla Topolánková.

Loni v září jim podle sněmovního přiznání chybělo doplatit 4,2 miliónu korun. Kolik od té doby splatili, není známo. Topolánek od svého odchodu ze Sněmovny nemusel už podávat žádné daňové přiznání.

Reklama

Související témata:

Související články

Topolánek je čerstvým živnostníkem

Z bývalého šéfa ODS a expremiéra Mirka Topolánka se stal živnostník. Podle zjištění Práva mu jen před pár dny vydal živnostenský úřad v Praze 1 živnostenské...

Topolánek se oženil s Lucií Talmanovou

Bývalý premiér a předseda ODS Mirek Topolánek se ve čtvrtek oženil se svou přítelkyní a místopředsedkyní končící Sněmovny Lucií Talmanovou. Informoval o tom...

Výběr článků

Načítám