Hlavní obsah

Některé armádní objekty budou od zítřka bez teplé vody, rozhodl soud

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pragha

Správa vojenského bytového fondu Praha (SVBF) ukončí dodávku tepla a teplé vody do některých objektů ministerstva vnitra (MO) a armády. Soud rozhodl ve prospěch neúspěšného účastníka výběrového řízení na dodávky tepla a užitkové vody, který podal návrh s tímto předběžným opatřením.

Článek

"Ministerstvo obrany je povinno toto rozhodnutí respektovat," uvedla mluvčí ministerstva Lucie Kubovičová.

SVBF musí dočasně ukončit provoz a ukončit dodávky tepla a teplé vody do některých vojenských objektů, včetně provozů vojenských lázeňských a rekreačních zařízení. "Zatím není jasné, kolik objektů to bude, ani které to budou," řekla Kubovičová. Ministerstvo bude podle ní více vědět až v úterý.

Podle ní MO vypsalo pro objekty ministerstva a armády otevřené výběrové řízení podle zákona o veřejných zakázkách na dodávky tepla a užitkové vody. Jeho hlavním kritériem byla ekonomicky nejvýhodnější nabídka a byl vybrán nejvhodnější dodavatel, uvedla mluvčí. Po skončení soutěže však jeden z neúspěšných uchazečů podal návrh k Obvodnímu soudu pro Prahu 6, kde se předběžným opatřením domáhal zákazu plnění smlouvy uzavřené s dodavatelem těchto služeb na základě výsledku výběrového řízení, a soudkyně mu vyhověla.

Mluvčí dodala, že SVBF spolu s Energetickým regulačním úřadem a Státní energetickou inspekcí činí opatření, aby přerušení dodávek trvalo co nejkratší dobu. "Pro dotčené odběratele byla při SVBF zřízena bezplatná telefonní linka na čísle 800 100 196, kde budou zodpovězeny všechny dotazy klientů," upozornila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám