Hlavní obsah

Na květen meteorologové slibují déšť a bouřky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jasné nebe a teploty nad 20 stupňů přijdou na konci dubna, do té doby může v noci i mrznout. První půlka května bude ale deštivá s bouřkami. Srážkově nadprůměrné by měly být obě první květnové dekády. Vyplývá to z pravidelné dlouhodobě měsíční předpovědi, kterou v úterý zveřejnil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Článek

do čtvrtka čeká Českou republiku zatažená obloha s déštěm a ranními mlhami. Pochmurné počasí doplní odpolední maxima kolem 15 stupňů Celsia, přičemž v noci může přituhnout i na minus tři stupně.

O víkendu by se sice mělo vyjasnit, poslední dubnový týden bude ale převážně zatažený. Na horách se mohou vyskytnout také sněhové přeháňky. Rtuť teploměru by se měla nad 20 stupňů vyšplhat až koncem měsíce, kdy se také krátce vyjasní.

Květen přinese deštivé počasí

Prvních deset májových dní bude ale opět ve znamení deště a bouřek. Odpolední teploty sice mohou vystoupat na příjemných 21 stupňů, v noci se však ochladí až ke čtyřem stupňům nad nulou.

Přeháňky a bouřky budou zřejmě trvat nejméně do poloviny května. Květnová pranostika však říká, že mokrý máj - v stodole ráj.

Přeháňky a bouřky budou zřejmě trvat nejméně do poloviny května. Květnová pranostika však říká, že mokrý máj - v stodole ráj.

Vyčasit by se mohlo až kolem 20. května. Teploty se v té době budou šplhat až na jarních 24 stupňů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám