Hlavní obsah

Slunečný víkend nabídne teploty až k 18 stupňům Celsia

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O nadcházejícím víkendu si konečně opět užijeme slunce. Nejvyšší denní teploty budou šplhat až k 18 stupňům Celsia. Situace se znovu změní počátkem příštího týdne, který podle všeho nabídne typicky aprílové počasí. Novinkám to řekla Dagmar Honsová ze společnosti Meteopress.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Víkend nabídne slunce a příjemné jarní teploty.

Článek

Zatímco páteční počasí bude ještě provázet velká oblačnost, která bude na Moravě a ve Slezsku doprovázena přeháňkami, v průběhu dne začne v souvislosti s přechodem frontálního systému oblačnost ubývat. Postupně by tak mohlo být polojasno až skoro jasno.

"V pátek ráno klesnou teploty na sedm až tři stupně, přes den se budou pohybovat v rozmezí 11 až 15 stupňů Celsia," uvedla Honsová.

Oba víkendové dny nabídnou slunečné počasí s minimem oblačnosti. Ráno se proto mohou objevit přízemní mrazíky. Teploty klesnou na dva až minus dva stupně.

Sobotní odpolední maxima předpovídají meteorologové na 11 až 16 stupňů, v neděli dokonce teploty vyšplhají na 14 až 18.

K aprílovému počasí nás však vrátí již počátek příštího týdne.  V této souvislosti očekávají meteorologové ochlazení, více oblačnosti a srážky.

Honsová poznamenala, že dubnové počasí je, co se teplot a srážek týká, zatím zcela průměrné.

Reklama

Výběr článků

Načítám