Hlavní obsah

Křivanec zakázal své náměstkyni akci ČSSD

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako přísný šéf se projevil krajský státní zástupce v Ústí nad Labem Jiří Křivanec. Své náměstkyni Lence Bradáčové zakázal příští úterý jít na seminář ČSSD na téma korupce.

Foto: Michaela Říhová, Právo

Jiří Křivanec

Článek

„Požádala mě o uvolnění z práce, řekl jsem ne, také z důvodů vhodnosti, protože to nesouvisí s náplní práce státního zástupce. Za chvíli by mohl kdejaký soukromý subjekt chtít, aby k nim přišla přednášet,“ řekl Právu Křivanec.

„Nedorazím, protože pan Křivanec to považuje za nevhodné, takže mi to nepovolil,“ potvrdila Právu Bradáčová. Dodala, že se nechtěla politicky angažovat. „Já nemám blízko k nikomu, mám blízko k té problematice,“ dodala.

ČSSD na seminář pozvala kromě českých politiků i Josepha Wolfingera, bývalého zástupce ředitele FBI, Westona Staceye, výkonného šéfa Americké obchodní komory či Davida Ondráčku, ředitele Transparency International.

Křivanec nemá rád, když jeho podřízení vstupují na politické jeviště. Minulý rok zbavil funkce šéfa liberecké pobočky státního zastupitelství Adama Bašného, protože se kriticky vyjadřoval k roli státního zastupitelství v kauze Jiřího Čunka. To Křivance načas stálo místo. Tehdejší ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil ho odvolal. Do funkce se vrátil po příchodu ministryně Daniely Kovářové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám