Hlavní obsah

Fischer se ve Sněmovně rozvášnil, bránil svého poradce Mlynáře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Premiér Jan Fischer v úterý ve Sněmovně emotivně hájil šéfa svých poradců Vladimíra Mlynáře. Místopředseda ODS Petr Nečas jej nařkl, že je v konfliktu zájmů, protože není zaměstnancem úřadu vlády.

Článek

Proti tomu se Fischer tvrdě ohradil. "Pan poslanec Nečas si vzal jako své poslání, svou misi, skutečně hlubokou averzi v této vládě. Já mu ji neberu (...) já to unesu, já si nestěžuju, koneckonců není komu, ale vždycky jsem se uměl zastat spolupracovníků," řekl Fischer. U Mlynáře se prý ujistil, že v žádném konfliktu zájmů není.

Mlynáře podle premiéra kritizují už dlouho. Připomněl květnové výroky o "židobolševicko-unionistické partičce" z loňského května. Prý pocházejí ze stejných zdrojů jako výroky o homosexuálech z úst odboráře Jaromíra Duška. [celá zpráva]

"Tato slova nejsou z roku 2010, jsou z roku 1938 nebo 1939 a nejsou z Lidových novin, ale je to, jako kdybych četl Der Stürmer nebo Völkisher Beobachter (nacistické tiskoviny pozn. red.)," řekl Fischer.

Nečasovi vzkázal, že se dočká, protože tato vláda brzy odejde.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám