Hlavní obsah

Příští týdny přinesou oteplení, na horách přibude sněhu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Teploty nad bodem mrazu, které v Česku v současnosti panují, v příštích týdnech mnohde ještě vzrostou. Meteorologové očekávají, že by se mohly dostat až k devíti stupňům. Jinak bude počasí proměnlivé s občasným deštěm. Lyžaři nemají důvod k zoufání, na horách má sněžit a bílá pokrývka tam do března vydrží.

Foto: ČTK

Článek

Podle měsíčního výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se budou teploty do konce února v noci pohybovat kolem nuly, přes den by se mohly vyšplhat až k devíti stupňům.

Na horách zřejmě sníh lyžařům vydrží po následující čtyři týdny a odtávat bude jen postupně, zatím by proto neměly hrozit žádné větší povodně.

V březnu srážek ubude

Meteorologové ČHMÚ sdělili, že v prvních březnových dnech oblačnosti a srážek ještě ubude. "Na horách by srážky měly být smíšené až sněhové," uvedli. Noční teploty by nadále měly setrvávat na nule, přes den se rtuť v teploměru může vyšplhat až na deset stupňů.

Teploty by se podle odhadu meteorologů neměly výrazně měnit ani ve druhé polovině března, která by mohla zejména horám přinést opět více sněhu. Sněhová pokrývka zřejmě bude tát jen postupně, větší povodně proto v příštích týdnech nehrozí. "Zatím tomu nic nenasvědčuje," dodali meteorologové.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám