Hlavní obsah

Pro české fandy je jen 500 lístků na celou zimní olympiádu

– Praha

Pro české fanoušky je na celou zimní olympiádu ve Vancouveru k dispozici jen 500 lístků. Informovala o tom v sobotu Česká televize (ČT). "Z tohoto čísla je už asi 95 procent vyprodáno," řekl Ladislav Peška ze společnosti Slan tour, která je výhradním prodejcem vstupenek.

Foto: Andy Clark , Reuters

Olympiáda se ve Vancouveru uskuteční mezi 12. a 28. únorem.

Článek

Podle ČT Český olympijský výbor (ČOV) dostal od organizátorů kolem 6000 lístků. Většinu prý ale tradičně rozdal mezi příbuzné závodníků, funkcionáře a sponzory. "Český olympijský výbor udělal maximum, aby získal maximální počet vstupenek, ale například na Tomáše Vernera, Martinu Sáblíkovou nebo Nikolu Sudovou, to jsou vstupenky v počtu dvaceti až třiceti kusů," uvedl mluvčí ČOV Alexandr Kliment.

Nejrychleji podle ČT zmizely vstupenky na hokej. Na každé utkání Čechů ve skupině jich dal olympijský výbor do prodeje zhruba 50, tedy podobně jako na závody Lukáše Bauera. "Zájem by byl mnohonásobně větší, ale bohužel už několik měsíců nemůžeme žadatele uspokojovat," uvedl Peška.

Za pár set korun mohou podle ČT čeští fanoušci koupit lístky už jen na některé druhy lyžování, sáňkování nebo třeba boby. A protože zájezd na olympiádu vyjde i s letenkou a ubytováním na zhruba 70 000, lidé by podle výboru raději neměli spoléhat na to, že lístek koupí na místě.

Také na letní olympiádu v Číně dostali Češi 6000 vstupenek, přičemž většinu si rozdělili partneři ČOV.

Reklama

Výběr článků

Načítám