Hlavní obsah

Oslavy 20. výročí pádu komunismu si vyžádaly osm zraněných

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Během úterních oslav 20. výročí Sametové revoluce ošetřili pražští záchranáři celkem osm zraněných. Sedm z nich skončilo po poskytnutí neodkladné péče v nemocnicích.

Foto: Petr Horník, Právo

Demonstranti z Dělnické strany útočili na účastníky pochodu k oslavám 17. listopadu.

Článek

K prvnímu výjezdu  záchranářů došlo ve 14:48  hodin, kdy na Mostě Legií ošetřili dva muže, zraněné po napadení radikály.

„Sedmnáctiletý mladík byl převezen s úrazem hlavy do motolské nemocnice a 35letý muž předán do Všeobecné fakultní nemocnice s úrazem nosu,“ sdělila mluvčí pražské záchranné služby Jiřina Ernestová.

Krátce po 17. hodině pak následoval výjezd záchranářů na náplavku v ulici Na Výtoni, kde na místě ošetřili 36letého policistu, který byl následně se zhmožděnou hlavou a zlomenou rukou v zápěstí převezen do Všeobecné fakultní nemocnice na Karlově náměstí.

"Dalším zde ošetřeným byl 46letý muž s vysokým krevním tlakem. V průběhu večera jsme ještě převezli do nemocnice Na Františku ze shromáždění na Národní třídě další čtyři osoby. Tři kvůli kolapsu a čtvrtého, kterým byl 40letý muž, kvůli poraněné hlavě,“ dodala Ernestová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám