Hlavní obsah

Poslanci vydali Wolfa ke stíhání

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Sněmovna v pátek souhlasila s vydáním nezařazeného poslance Petra Wolfa k trestnímu stíhání. Vydání bývalého poslance ČSSD doporučil i imunitní a mandátový výbor. Poslanec je podezřelý z úvěrového podvodu a porušení autorského zákona. Wolf pokládá kauzu za politickou.

Foto: Milan Malíček, Právo

Poslanec Petr Wolf na jednání Sněmovny

Článek

Před hlasováním  vedli poslanci hodinovou debatu o tom, zda svého kolegu vydat či nikoliv. V jednacím sále byla přítomna i Wolfova advokátka Klára Veselá Samková.

Wolf opakoval, že jeho kauza  má politický podtext a připodobnil ji k politickému procesu. Tvrdil, že jde o mstu ze strany ČSSD.

Poslanec by mohl být obviněn v souvislosti s kauzou údajného zneužití miliónových státních dotací firmou UT 2002, v níž figuruje. Firma prý získala státní dotace na projekty zkoumání vztahu životního prostředí a ekonomického rozvoje. Výsledná studie má ale podle policie mnohem nižší hodnotu.

Wolfa se zastávali především někteří poslanci z ODS, naopak sociální demokraté se snažili plénum přesvědčit, že chce-li Wolf rozptýlit veškeré pochybnosti a dokázat svou nevinu, měl by tak učinit před soudem.

Advokátka Samková řekla, že všechna jednání o zbavení imunity, snad s výjimkou vydání kvůli dopravní nehodě, byla politická a jako taková mohla být zneužita. Wolfovo vydání připodobnila k otevření Pandořiny skříňky.

Reklama

Výběr článků

Načítám