Hlavní obsah

Letadlu ČSA unikal olej, letiště bylo kvůli nouzovému přistání v pohotovosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Kvůli závažné technické poruše se ve středu muselo vrátit na ruzyňské letiště letadlo Českých aerolinií. Stroj v pořádku přistál, posádka nicméně předtím požádala z preventivních důvodů, aby na letišti byli připraveni záchranáři. Informovala o tom mluvčí ČSA Hana Hejsková.

Článek

Hejsková uvedla, že letoun se vrátil kvůli podezření, že v z pravého motoru uniká olej. "Přistání proběhlo bez problémů před půl jednou. Na palubě bylo 20 cestujících a čtyři členové posádky. Cestujícím následně aerolinky zajistily náhradní dopravu. Letadlo skončilo v péči techniků," informovala Hejsková.

Stroj typu ATR 43 z Ruzyně v 11:50. Necelou čtvrthodinu po startu začaly kontrolky v kabině pilotů signalizovat, že z pravého motoru uniká olej.

Piloti proto motor vypnuli a vrátili se do Prahy. Podle společnosti postupovali v souladu s bezpečnostními a výrobními manuály od výrobce. Pro případ možných komplikací byli na místě v pohotovosti záchranáři.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám