Hlavní obsah

Kindl z problémových práv ZČU rezignoval na post vedoucího katedry

Právo, her

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň
Aktualizováno

Bývalý proděkan Fakulty právnické Západočeské univerzity v Plzni (ZČU) Milan Kindl předal v pondělí svou rezignaci na vedení katedry občanského práva. Informoval o tom pověřený děkan plzeňské právnické fakulty Jiří Pospíšil. Opustit fakultu naopak odmítá její bývalý proděkan Ivan Tomažič, jehož "opsaná" disertace aféru odstartovala.

Foto: Petr Eret, ČTK

Bývalí proděkani Západočeské univerzity v Plzni Ivan Tomažič (vlevo) a Milan Kindl (vpravo) spojení s plagiátorskou kauzou na zdejší Fakultě právnické

Článek

„O ostatních zprofanovaných aktérech současné kauzy týkající se fakulty s kolegy ještě jednáme. Zatím jsem ještě protokolárně fakultu nepřevzal, přestože tu pan Zachariáš (bývalý děkan) dnes byl. Protokoly pro právní převzetí fakulty však sebou neměl a žádný termín neuvedl,“ doplnil Jiří Pospíšil s tím, že k tomuto kroku musí dojít po 14 dnech po odstoupení z funkce děkana. Předpokládá, že k faktickému převzetí děkanátu dojde ve středu.  

Tomažič, jehož disertační práce spustila lavinu kolem dění na škole, školu opustit nechce. Rád by zůstal a očistil své jméno. "Jsem učitel, který chce učit. Nejsem advokát, nejsem ani ten, který má majetkové prospěchy. Mám jeden byt v paneláku, dvě děti, čtyři vnoučata, jedno auto. To je vše, co mám," řekl v pondělí Tomažič. Podle svých slov nechá rozhodnutí o svém setrvání na fakultě na Pospíšilovi.

K situaci na fakultě se v pondělí po jednání vlády vyjádřil i premiér Jan Fischer. „Situaci vidím jako nesmírně vážnou, vidím ji jako hanbu českého univerzitního světa. Je to mimořádné selhání a facka těm, kteří na fakultě řádným způsobem vystudovali,“ zdůraznil premiér.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám