Hlavní obsah

Propuštění vojáci mohou najít uplatnění u městské policie

Právo, dan

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Zcela na holičkách nechce nechat ministerstvo obrany vojáky, které od Nového roku propustí do civilu. Aby neskončili na pracovních úřadech, začalo pro propuštěné hledat práci mimo resort obrany. Například u pražských městských strážníků.

Článek

Náměstek ministra obrany Jan Fulík se proto v úterý sešel s ředitelem pražské městské policie Vladimírem Kotroušem.

Podle Jana Pejška z tiskového odboru ministerstva obrany by ke strážníkům mohlo odejít až sto bývalých vojáků. „Městská policie Praha má velký zájem využít zejména pro analytickou činnost a výcvik nových členů bývalé vojáky z povolání, kteří disponují bezpečnostní prověrkou a mají zkušenosti s obdobným druhem práce,“ uvedl Pejšek.

Dodal, že se již ohlásilo několik zájemců. Strážníci chtějí vojákům vyjít vstříc a chystají pro ně zjednodušené přijímací řízení a zkrácený vstupní kurz.

Ministerstvo doufá, že jde o první vlaštovku. „Snažíme se jednat po celé republice, ale nejdále je projekt v Praze,“ uvedl Pejšek. Kvůli škrtům v rozpočtu by armádu a ministerstvo obrany mělo opustit 1800 vojáků a tisíc civilistů.

Reklama

Výběr článků

Načítám