Hlavní obsah

Po teplém a slunečném víkendu přijde chladný a deštivý týden

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Užijte si nadcházející teplý a slunečný víkend, protože v pondělí se zatáhne, ochladí se a celý příští pracovní týden nás budou provázet přeháňky. První srážky budou přicházet od jihozápadu už v neděli odpoledne.

Článek

"Dobře udělali ti, kteří si pro dovolenou v tuzemsku vybrali poslední červencový a první srpnový týden, kdy bylo počasí nejstabilnější. Měli jsme pouze dva přechody frontálních systémů," řekla Novinkám Dagmar Honsová z Meteopressu.

Počasí ve střední Evropě nyní ovlivňuje výběžek vyššího tlaku vzduchu od severu, který přináší slunečné počasí. Během pátečního odpoledne se na obloze sice vyskytne kupovitá oblačnost, den ale zůstaně beze srážek. Teploty vystoupí na 24 až 28 stupňů.

Sobota bude nejteplejším dnem víkendu, dopoledne bude skoro jasno, odpoledne polojasno s teplotami mezi 25 až 29 stupni. "V odpoledních hodinách bude na Šumavě a v Plzeňském kraji možná velmi slabá přeháňka," řekla Honsová.

Také v neděli bude přetrvávat převážně polojasno, odpoledne ale začne od jihozápadu přicházet frontální systém. "Na jihozápadě bude oblačno s přeháňkami, mohou se objevit bouřky," upozornila Honsová. Nejvyšší odpolední teploty se zastaví mezi 23 až 27 stupni.

Od pondělí do pátku zataženo s přeháňkami

Příští pracovní týden bude naopak pro dovolenou v českých luzích a hájích tím nejméně vhodným. V pondělí bude oblačno až zataženo s bouřkami a přeháňkami, teploty spadnou do rozmezí 20 až 24 stupňů. Velká oblačnost bude panovat po celý příští týden, teploty budou klesat až k 18 stupňům.

Oblačnosti bude ubývat až během příštího pátku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám