Hlavní obsah

Němcová obhájila post jedničky na kandidátce ODS na Vysočině

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

První místopředsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová získala důvěru své krajské organizace ODS na Vysočině a nastoupí do podzimních voleb jako jednička na kandidátce. Informoval o tom v sobotu krajský manažer Jaroslav Makovec.

Článek

V Olomouci byl do čela kandidátky zvolen dle očekávání exministr vnitra Ivan Langer, málo překvapivá byla také volba zlínské ODS, kde z prvního místa do Sněmovny bude kandidovat exministr sociálních věcí Petr Nečas.

Langer, jenž má na starosti volební kampaň celé strany, byl jediným kandidátem na volebního lídra. Podpořilo jej asi 65 procent delegátů. O Nečasovi rozhodli Zlíňané v tajné volbě naprostou většinou hlasů.

Oba kandidáti zvítězili krajské stranické nominace na doporučení výkonné rady občanských demokratů, které rozeslalo seznam favoritů do všech krajů s výjimkou Vysočiny.

Tady nechalo rozhodnutí na regionálním sněmu, který nakonec Němcovou na první místo kandidátky potvrdil stejně jako před třemi lety, ačkoli její nedoporučení úzkým vedením bylo chápáno jako projev nedůvěry. Němcová porazila svého protikandidáta poslance Vladimíra Hinka o sedm hlasů.

Ani Bauer na jihu Čech neměl protikandidáta

Snadnější rozhodování měla krajská organizace občanských demokratů v Jihočeském kraji. Do voleb ji povede poslanec Jan Bauer z Prachatic, který zde proti sobě neměl konkurenta. Ze 152 ho volilo 130 delegátů krajské nominační konference.

Výkonná rada ODS doporučila tyto lídry regionálních kandidátek pro podzimní volby do Sněmovny:
PrahaDavid Vodrážka
Středočeský krajPetr Bendl
Jihočeský krajJan Bauer
Moravskoslezský krajPavel Drobil
Olomoucký krajIvan Langer
Jihomoravský krajMirek Topolánek
Zlínský krajPetr Nečas
Plzeňský krajJiří Pospíšil
Karlovarský krajMiloš Patera
Ústecký krajPetr Gandalovič
Liberecký krajZdeněk Mach
Královéhradecký krajJozef Kochan
Pardubický krajDaniel Petruška
Zdroj: ODS

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám