Hlavní obsah

Češi budou při cestě na Ukrajinu také prokazovat, že nemají třeba syfilis

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Lékařskou zprávu od českých žadatelů o dlouhodobá víza bude brzy vyžadovat Ukrajina. Podle agentury Interfax-Ukrajina to prohlásil náměstek ministra zahraničí Konstjantyn Jelisejev s tím, že je to reakce na stejné opatření, které vůči několika zemím včetně Ukrajiny zavedlo Česko.

Článek

„Už jsme upozornili českou stranu, že budeme konat podle principu vzájemnosti. To znamená, že budeme také vyžadovat odpovídající potvrzení od českých občanů,“ prohlásil Jelisejev s tím, že tato změna právě prochází technickou přípravou.

Podle diplomata Kyjev považuje ČR za „přátelskou zemi a partnera“, ale „tam, kde jde o ochranu práv a zájmů našich občanů, pro nás neexistují ani kompromisy,“ uvedl Jelisejev.

Cizinci z Keni, Ukrajiny, Moldavska, Vietnamu a dalších zemí, kteří budou žádat o české vízum, musí od 1. června předkládat lékařské potvrzení, že nemají tuberkulózu, syfilis a nejsou HIV pozitivní.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám