Hlavní obsah

O nejlepší snímek z volební místnosti soutěží 80 fotografů

Novinky, Karolina Zarzycká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O 27 stovek mohli soutěžit ti amatérští fotografové, kteří zaslali Středomoravské agentuře pro rozvoj venkova zajímavé záběry z víkendových voleb do Evropského parlamentu. Organizátoři výsledky soutěže ohlásí až na konci týdne. Autor vítězné fotografie si odnese 2700 korun.

Článek

"Částka dvacet sedm stokorun byla zvolena symbolicky, neboť do eurovoleb bylo přihlášeno dvacet sedm členských zemí Evropské unie," uvedl předseda pořádající agentury Tomáš Šulák. Projekt si kladl za cíl zvýšit účast mladých lidí ve volbách do Evropského parlamentu.

Soutěž uspořádala obecně prospěšná společnost Středomoravská agentura pro rozvoj venkova, která ve spolupráci s Katedrou politologie a evropských studií Filozofické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci pracovala na projektu Participace prvovoličů v evropských volbách 2009.

Přibližně osmdesát fotografů přihlásilo do soutěže své snímky volebních místností. Na většině z nich byli zvěčněni voliči, případně volební místnosti, některé byly kuriózní, jako například šipka ukazující k volební místnosti okolo hydrantu.

Jak uvedl jeden z hlavních organizátorů soutěže Pavel Šaradín, zajímavé byly ty fotografie, které zobrazily určitý kontext: "Blíže se ke snímkům nemohu vyjádřit, abych neovlivnil rozhodování komise. Komise bude zasedat ke konci týdne,  v porotě budou člen katedry politologie, jeden fotograf-novinář a jeden pracovník pořádající agentury."

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám