Hlavní obsah

ODS chce opustit další poslanec

Právo, ada, nig

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Občanští demokraté přijdou ve Sněmovně o dalšího poslance. Stranické řady zvažuje v příštích týdnech opustit pražský zástupce František Laudát.

Foto: René Volfík, ČTK

Poslanec ODS František Laudát

Článek

„Nemohu vyloučit, že v této straně zřejmě brzy skončím,“ řekl v neděli Právu, když zdůvodňoval svůj postoj k nové vládě. Jako jediný z ODS se Laudát zdržel hlasování.

Laudát odmítl své důvody k odchodu z ODS jakkoli komentovat s odkazem, že nejdříve je řekne ve straně a teprve pak je ochoten je zveřejnit. „Nechci se s ODS rozejít ve zlém,“ uvedl. Poslanec dodal, že ve straně je osmnáct let. Fakt, že již nehodlá kandidovat do Sněmovny, oznámil svým kolegům již před časem.

Laudát spolu s dnes již bývalou členkou ODS Alenou Páralovou odmítl podepsat dohodu o podpoře vlády. Podle něj je řada důvodů, kvůli kterým nelze považovat úřednickou vládu za správné řešení. Nelíbí se mu prý ani komunistická minulost premiéra Fischera. Původně chtěl hlasovat proti vládě, ale nakonec své rozhodnutí zmírnil.

Laudát jako pražský poslanec nepatřil mezi velké přívržence pražského primátora a někdejšího místopředsedy ODS Pavla Béma. Při nominaci na oblastním sněmu dal svůj hlas Mirku Topolánkovi. Odmítl však podpořit Lisabonskou smlouvu a také zákon o zkrácení volebního období.

Řady poslaneckého klubu ODS i strany již opustili rebelové Vlastimil Tlustý a Jan Schwippel, Alena Páralová. Z klubu odešel Juraj Raninec.

Reklama

Výběr článků

Načítám