Hlavní obsah

Vodrážka chce zvítězit nad Bémem a stát se volební jedničkou ODS

Právo, luk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

V Praze se schyluje k zajímavému souboji v primárních volbách ODS. Primátor Pavel Bém si dělá naději, že lídrem kandidátky do říjnových sněmovních voleb bude on. Už má ale vyzyvatele Davida Vodrážku, prvního místopředsedu ODS.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Místopředseda ODS David Vodrážka

Článek

Vodrážka v pátek Právu potvrdil, že má zájem o post jedničky. "Budu usilovat o lídra v Praze. Samozřejmě bude to záležet na oblastech, jestli mě podpoří, ale chtěl bych usilovat o jejich přízeň,“ uvedl Vodrážka.

Jako o možném lídrovi se spekuluje také o Bémovi, který je hlavním rivalem stranického předsedy Mirka Topolánka. Právě expremiér vedl kandidátní listinu v roce 2006.

Bém Právu minulý týden řekl: "Jakožto předseda pražské ODS jsem připraven kandidovat do Sněmovny.“ Nedávno se také nechal slyšet, že opětovnou Topolánkovu kandidaturu v metropoli považuje za velmi nepravděpodobnou.

Pokud jde o stranického šéfa, v kuloárech se říká, že by mohl jít do voleb například jako lídr v Plzeňském kraji či na Ústecku, kde by se nejspíš utkal s předsedou ČSSD Jiřím Paroubkem.

Další z možností je, že by se vrátil do svého rodného moravskoslezského kraje. Vodrážka podle svých slov neví, jak se Bém či Topolánek rozhodnou. Topolánek přesuny zatím nikdy veřejně nekomentoval.

Bémova pozice je velmi oslabena. Už několik měsíců se spekuluje, že se od něj odvrátili i jeho dřívější spojenci a že je ve vedení radnice čím dál osamocenější.Vodrážkův postup do vedení strany byl brán jako signál konce Bémových hvězdných let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám