Hlavní obsah

Topolánek: Na lidovce budu přísný

Právo, dan, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Na sjezdu KDU-ČSL, který se bude konat na konci května ve Vsetíně, se zřejmě sejde celá česká politická elita. Lidovci pozvali prezidenta Václava Klause a předsedy ODS, ČSSD a Strany zelených. Je možné, že do Vsetína dorazí všichni, nehledě na to, že to bude týden před volbami do Evropského parlamentu.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Premiér v demisi Mirek Topolánek

Článek

Odstupující premiér a šéf ODS Mirek Topolánek v pátek Právu řekl, že zatím pozvánku na lidovecký sjezd nedostal. Poznamenal ale, že dosud vždy na sjezd KDU-ČSL přijel. Doplnil, že vždy lidovcům na sjezdu říkal věty, které se jim moc nelíbily.

Prozradil, že tentokrát mohou být „ještě přísnější“, než minule. „Budu na sjezdu, pokud tam pojedu, lidovce chválit za spolupráci, dokud fungovala. Pravdou je, že dnes KDU-ČSL bojuje fakticky o parlamentní záchranu, nemyslím si ale, že k tomu volí v dané chvíli adekvátní prostředky. Chtěl bych jim spíše popřát, aby neudělali další chyby,“ řekl Právu Topolánek.

Předseda ČSSD Jiří Paroubek uvedl: „Když budu pozván, tak to zvážím.“ Podobně se vyjádřil i šéf zelených Martin Bursík: „Podívám se na diář, a jestli to půjde, tak přijedu.“

Podle mluvčího Hradu Radima Ochvata se prezident vyjádří, až dostane pozvánku. Nicméně před sjezdem ČSSD přes svého mluvčího vzkázal: „Pan prezident jednoduše přijal pozvání nejsilnější opoziční strany. Kdyby ho pozvala KDU-ČSL, také by přijel na její sjezd."

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám