Hlavní obsah

Zdravotní stav poslance Kvapila se po operaci zlepšil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Třiapadesátiletý poslanec Tomáš Kvapil (KDU-ČSL) byl poslán z fakultní nemocnice v Olomouci do pražské Homolky, kde v pátek podstoupil speciální zákrok na gama noži. Jeho zdravotní stav se poté, co v lednu prodělal mozkovou příhodu, zlepšil, údajně je už i schopen jednoduché komunikace.

Foto: René Volfík, ČTK

Tomáš Kvapil

Článek

Poslance převezli ve čtvrtek na Homolku, protože v olomoucké nemocnici nemohli lékaři zákrok provést. V blízké době by se ale měl Kvapil na jednotku intenzivní péče v Olomouci vrátit. "Zpět se bude vracet na oddělení chronické resuscitační a intenzivní péče vojenské nemocnice," uvedl mluvčí fakultní nemocnice v Olomouci Egon Havrlant k další léčbě někdejšího ministra pro místní rozvoj.

Specialisté olomoucké nemocnice Kvapilovi při několika zákrocích odstranili větší část cévní malformace (ucpání přívodných tepen krvácivého cévního útvaru v mozku). Zbytek léčby bylo potřeba dokončit na gama noži, na specializovaném pracovišti, které olomoucká nemocnice nemá.

Kvapil je od roku 1990 členem KDU-ČSL a od roku 1998 poslancem. V letech 1997 až 1998 byl ministrem pro místní rozvoj, v 90. letech byl rovněž náměstkem ministrů hospodářství a pro místní rozvoj. Je ženatý a má pět dětí. 

Reklama

Související témata:

Související články

Poslanec KDU-ČSL Kvapil měl mozkovou příhodu

Poslance KDU-ČSL Tomáše Kvapila v sobotu postihla těžká mozková příhoda. "Předseda naší strany je v kontaktu s rodinou pana Kvapila, který je nyní po operaci...

Výběr článků

Načítám