Hlavní obsah

Jmenování Fischera je dobrou volbou, myslí si polovina Čechů

Novinky, Jaroslav Soukup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř polovina Čechů si myslí, že čtvrteční jmenování Jana Fischera předsedou vlády bylo dobrou volbou. Tento názor zastává podle průzkumu agentury Factum Invenio 48 procent lidí. Třetina dotázaných má opačný názor a 20 procent Čechů neumí na otázku odpovědět.

Foto: David W. Cerny , Reuters

Jan Fischer

Článek

Na dotaz, zda je Jan Fischer vhodným kandidátem na předsedu dočasné úřednické vlády, odpovědělo kladně 48 procent dotázaných, 32 procent lidí si myslí opak a 20 procent nemá na věc jasný názor nebo neumí odpovědět.

Fischera jako vhodného kandidáta na premiérský post vnímají především stoupenci ČSSD, konkrétně 65 procent z nich. Nejmenší podpoře se naopak těší u příznivců ODS. Za dobrou volbu jej považuje 40 procent z nich. Pozitivněji Fischera vnímají také lidé rozhodnutí jít k volbám, muži a mladší ročníky.

Agentura se též dotazovala, zda si lidé myslí, že Fischer coby premiér zvládne zvládne dokončit české předsednictví EU. Důvěru v to, že nový premiér tento úkol úspěšně zvládne, vyjádřilo 46 procent respondentů, 32 procent lidí je opačného názoru a ostatní nevědí. 

Průzkum proběhl od počátku tohoto týdne, kdy již bylo zřejmé, že novým premiérem bude jmenován právě Fischer. [celá zpráva]

Anketa

Bylo jmenování Jana Fischera předsedou vlády dobrou volbou?
Ano
53,3 %
Ne
46,7 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 3903 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Související články

Klaus jmenoval Fischera novým premiérem

Prezident Václav Klaus ve čtvrtek jmenoval novým premiérem dosavadního šéfa Českého statistického úřadu Jana Fischera. Prezident jmenování oznámil již ve...

Výběr článků

Načítám