Hlavní obsah

VIDEO: Zeman chválil Topolánka za předsednictví EU

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HOŠTICE

Bývalý premiér a předseda sociální demokracie Miloš Zeman navštívil na pozvání místních zemědělců jihočeské Hoštice, v nichž se natáčela dnes již legendární trilogie Zdeňka Trošky Slunce seno... V rozhovoru pro Novinky pochválil vládu premiéra Mirka Topolánka za to, jak zvládá české předsednictví EU a přiznal, co má nejraději ze zabíjačky.

Článek

„Já si myslím, že Topolánkova vláda zatím předsednictví velice dobře zvládá a i když jsem ji mnohdy kritizoval,  tak zastávám názor, na rozdíl od některých opozičních politiků, že za dobré činy je potřeba i názorového odpůrce pochválit," řekl expremiér na otázku, co říká startu českého předsednictví evropské sedmadvacítce.

Zeman volá po velkých státních zakázkách

Zeman se vyjádřil i řešení současné hospodářské a finanční krize. Podle něj je nutné se na ni připravit rozsáhlými investicemi. Někdejší premiér má za to, že v době krize je ideální čas například na to, aby vznikaly velké stavby, které dají lidem práci.

Při té příležitosti připomněl císaře Karla IV., který v době krize nechal v Praze postavit Hladovou zeď. Podle Zemana jsou investice do výstavby daleko lepší, než prodlužování doby podpory v nezaměstnanosti, snižování daní či zvyšování spotřeby.

Důchodce z Vysočiny má nejraději jitrnice

Expremiér přijel do Hoštic jednak debatovat  se zdejšími zemědělci, ale také na zabíjačku. Zemědělci z místního JZD totiž kolektivně vstoupili do Sdružení přátel Miloše Zemana. Ten tak dle svých slov pouze splnil slib, že v případě pozvání do Hoštic dorazí.

Zeman se přiznal, že on i jeho manželka mají rádi filmy režiséra Zdeňka Trošky. Dodal, že měl rád i herečku Helenu Růžičkovou, která vytvořila jednu z ústředních postav Troškovy trilogie Slunce, seno...

Nad produkty zabíjačky Zeman řekl, že nejraději má jitrnice. Dobrá jitrnice se podle něj pozná dle toho, že se dá jíst i studená.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám