Hlavní obsah

Do Česka vtrhne vichřice, varují meteorologové

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Meteorologové vydali varování před silným větrem, který v pátek ráno zasáhne severní část České republiky a dosáhne v nárazech rychlosti 110 až 125 km/h. Na promrzlé půdě zároveň neustále hrozí nebezpečí náledí a ledovky.

Článek

Silný vítr, který se bude přes území České republiky prohánět až do pátečního večera, ohodnotil Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) vysokým stupněm nebezpečí.

Na horách Ústeckého, Libereckého, Královéhradeckéko, Pardubického, Olomouckého a Moravskoslezského kraje bude v pátek během dne rychlost jihovýchodního větru dosahovat místy v nárazech 90 až 110 km/h, ojediněle kolem 35 m/s (125 km/h)," stojí ve výstražné zpráve ČHMÚ.

Meteorologové zároveň upozorňují na stále trvající nebezpečí náledí a ledovky. "Vzhledem k promrznutí půdy, prochlazenému zemskému povrchu a poklesu teplot během noci pod nulu se budou nadále místy vyskytovat náledí a zmrazky, ojediněle i ledovka a to zejména ve večerních, nočních a ranních hodinách," píše ČHMÚ.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám