Hlavní obsah

O Vánocích by mělo být parkování v Praze 7 zdarma

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Praha 7 připravuje parkování zdarma na 24. až 26. prosince v zónách placeného stání na území městské části. Opatření má usnadnit návštěvy příbuzných u rezidentů. Městská část ho v současnosti projednává na magistrátu; rozhodnout by o něm měla městská rada příští týden v úterý. Novináře o tom informoval místostarosta Prahy 7 Josef Neuberg.

Foto: archiv, Právo

Zóna placeného stání v Praze 7 má asi 9000 parkovacích míst.

Článek

"Během vánočních svátků se v Praze 7 pochopitelně neočekává velká dopravní zátěž, a tak věřím, že by tomuto záměru nemuselo stát nic v cestě," řekl Neuberg.

Zóna placeného stání v Praze 7 má asi 9000 parkovacích míst. Z toho asi 7600 je vyhrazeno pro rezidenty a předplatitele. Oranžová zóna pro krátkodobé stání do dvou hodin disponuje zhruba 400 místy, zbytek připadá na zelenou zónu pro střednědobé stání do šesti hodin.

Praha 7 zónu placeného stání zprovoznila v březnu. V současnosti tu je 68 parkovacích automatů. "Z pořízených analýz vyplývá, že obsazenost zón placeného stání rezidenty je vyšší na Letné. Naopak v Holešovicích je výraznější poptávka po parkovacích místech pro návštěvníky," řekl Neuberg.

Za parkovné se podle Neuberga vybraly zatím řádově milióny korun. Po jejich přerozdělení hodlá Praha 7 výtěžek investovat do dopravní infrastruktury, především do rekonstrukce chodníků a vozovek.

Reklama

Související témata:

Související články

U některých pražských radnic nezaparkujete

Některé pražské radnice nemají vyhrazené parkování pro obyvatele, kteří si potřebují na úřadě něco vyřídit. Problém mohou mít například lidé u nuselské...

Výběr článků

Načítám