Hlavní obsah

Na úseku D1 bude zimní výbava povinná celou zimu

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na dálnici D1 mezi Humpolcem a Jihlavou jsou od pondělí povinné zimní pneumatiky po celou zimu a to bez ohledu na teploty a počasí. Novinkám to potvrdil mluvčí ministerstva dopravy Karel Hanzelka s tím, že značka "zimní výbava" se může objevit i na některých dalších úsecích českých dálnic.

Foto: Jiří jíra, Právo

Instalace značek na dálnici D1

Článek

Hanzelka uvedl, že ministerstvo se po odborné diskusi rozhodlo, že na úseku mezi 90. a 120. kilometrem nejstarší české dálnice budou značky nainstalovány bez jakýchkoliv dodatků.

"Od dodatkových tabulek jsme nakonec upustili, řidiči musí počítat s tím, že na úseku mezi Humpolcem a Jihlavou bude zimní výbava povinná," řekl Novinkám Hanzelka.

.: BEZ KOMENTÁŘE: Instalace značek zimní výbavaAutor: Jiří Jíra

Podle jeho slov jsou v jednání i další úseky českých dálnic, na nichž by značka "zimní výbava", přikazující řidičům užití zimních pneumatik, mohla být nainstalována.

Ministerstvo dopravy změnilo ohledně zimní výbavy několikrát své stanovisko. Nejříve tvrdilo, že na žádném úseku dálnic tato značka nainstalována nebude.

Následně, den před začátkem platnosti značky, rozhodlo, že se značka objeví na dálnici D1 s dodatkovou tabulkou, která upraví její platnost.

Reklama

Výběr článků

Načítám