Hlavní obsah

Topolánek se s Bushem zřejmě nakonec setká

Novinky, jov

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Premiér Mirek Topolánek (ODS) nakonec zřejmě uskuteční svou cestu do USA, kterou zrušil minulý týden. S končícím prezidentem USA Georgem W. Bushem by se mohl setkat v lednu.

Foto: Stanislav Zbyněk , ČTK

Český premiér Mirek Topolánek

Článek

„Možná. Stál bych o to. Pozvání od Bushe pořád platí,“ sdělil ve středu večer Právu premiér Topolánek na dotaz, zda je možné, že se setkání s Bushem uskuteční ještě než americký prezident opustí svůj post.

"Je možné, že se na poslední chvíli setkají v lednu, než skončí funkční období George W. Bushe,“ řekl pak Právu Jakub Stadler z tiskového odboru Úřadu vlády s tím, že zatím není žádný konkrétní termín schůzky. Bush přitom Bílém domě skončí 20. ledna.

Premiér plánovanou čtyřdenní cestu do Spojených států musel zrušit vzhledem k napjaté politické situaci po krajských a senátních volbách. "Vnitropolitická situace u nás je taková, že si zasluhuje, abych byl doma," vysvětlil Topolánek minulý týden důvod, proč cestu odvolal.

:. Premiér Mirek Topolánek se s americkým prezidentem Georgem W. Bushem setkal již leto v únoru.foto: ČTK/AP

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám