Hlavní obsah

ČSSD na jihu Moravy do koalice s KSČM zřejmě nepůjde

– BRNO
Právo, tr

Sociální demokraté v Jihomoravském kraji velmi pravděpodobně neuzavřou koalici s komunisty. Naznačil to v pondělí lídr vítězné strany Michal Hašek, když prohlásil, že komunisté nemají uspořádány věci ve vztahu k minulosti. Řekl, že KSČM má žlutou kartu.

Foto: Lukáš Táborský, Právo

Předseda poslaneckého klubu ČSSD a možný hejtman Jihomoravského kraje Michal Hašek

Článek

Hašek také navrhl, že předčasné parlamentní volby by se mohly konat v termínu voleb do Evropského parlamentu v červnu 2009. ČSSD se pokusí vyslovit vládě nedůvěru tuto středu.

Hašek v souvislosti s možnými krajskými koalicemi upřesnil, že ČSSD v tomto týdnu bude hovořit se všemi stranami, které se dostaly do krajského zastupitelstva, tedy s KDU-ČSL, s ODS i s KSČM, nicméně s úsměvem dodal, že "žlutá karta je žlutá karta“.

Již v březnu Hašek prohlásil, že pokud komunisté nezmění svůj postoj k únoru 1948, budou mít problém se svojí účastí v krajské koalici.

K otázce předčasných voleb Hašek poznamenal, že spojením s volbami do Evropského parlamentu by se ušetřila jedna miliarda korun. Vyjádřil zároveň přesvědčení, že od středy bude Topolánkova vláda v demisi. „Řešením do mimořádných voleb by byla vláda odborníků,“ dodal.

Reklama

Výběr článků

Načítám