Hlavní obsah

Vláda nedostatečně informuje o radaru, tvrdí Hašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vláda se bojí zeptat lidí, zda souhlasí s výstavbou radaru a pobytem cizích vojáků na našem území a české veřejnosti nedává dostatek informací, řekl v Nedělní partii televize Prima předseda poslaneckého klubu ČSSD Michal Hašek.

Článek

Ministryně obrany Vlasta Parkanová (KDU-ČSL) kontrovala tím, že politik musí umět přijímat nepopulární opatření, když je přesvědčen o jejich významu pro stát a civilizaci.

"Již od začátku jednání jsme se s ministrem zahraničí snažili dostat radar na platformu NATO," řekla Parkanová. Hašek kritizoval vládu za to, že české společnosti nedává dostatek informací o radaru.

Podle něj nemá případná smlouva s USA šanci projít ani ve Sněmovně. "Neumím si představit, že se podepíše smlouva se Spojenými státy a pak ve Sněmovně nebude schválena, zamýšlí se Hašek s tím, že si neumí představit takovou ostudu," varoval Hašek.

Parkanová: S hladovkáři se nevyjednává

Protest formou hladovky patří do nesvobodné země, řekla Parkanová v souvisloti se dvěma protestuícími proti výstavbě radaru v Česku. „Pokud se někdo rozhodne použít tento sebepoškozující prostředek, je to jeho věc. Nebudeme vyjednávat s hladovkáři,“ řekla Parkanová.

„Když někdo bude držet hladovku proti vybírání daní, taky nepřestaneme kvůli tomu vybírat daně,“ dodala ministryně. Hašek naopak hladovkáře podpořil.

Členové Greenpeace se podle Parknové dopouštějí přestupku, jsou na vojenském území, je tam ale nevybuchlá munice a chodí tam za nimi spousta lidí, stěžovala si Parkanová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám