Hlavní obsah

ODS nám ukradla slogan, zlobí se Paroubek

Právo, trj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fakt, že kampaň ODS pro krajské volby má ústřední heslo „Náš kraj – můj domov“, nelibě nese sociální demokracie. A to zvlášť na Olomoucku, kde pro krajské volby v roce 2004 razila slogan „Náš kraj – náš domov“. Jmenoval se tak i její volební program.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Předseda ČSSD Jiří Paroubek ukazuje volební brožuru ČSSD z roku 2004 s heslem Náš kraj, náš domov.

Článek

Lídr ČSSD na olomouckého hejtmana, poslanec Martin Tesařík to dal do souvislosti s tvrzením ODS, že nebude zatím představovat svůj program, aby z něj jiné strany nemohly opisovat. „V tom kontextu mi to připadá jako plagiátorství našeho volebního programu. Ale možná, že se mu ODS naopak snaží přiblížit,“ řekl Právu Tesařík.

Do ODS se v sobotu také pustil šéf ČSSD Jiří Paroubek, který zveřejnil leták ČSSD z voleb 2004. „Chci připomenout předákům ODS, že vůbec nejsou originální,“ řekl Paroubek.

Zatímco ODS chce v kampani zdůrazňovat krajská a regionální témata, ČSSD vsadí také na ta celorepubliková, řekl Právu místopředseda ČSSD Bohuslav Sobotka. „Řadu témat budeme prezentovat jednotně v rámci celé země, uvedl.“ ČSSD se i tak obává, aby ke krajským volbám nepřišlo jen 30 procent lidí jako před čtyřmi lety. Tehdy to znamenalo, že její voliči zůstali doma.

ČSSD na smysly voličů útočí už nyní kampaní ODSouzeni k reformě!. Samolepky i plakáty připomínají dva roky starou kampaň ODS mínus. Ačkoli užívají i snímek nenarozeného plodu v břiše matky, nejsou podle Paroubka agresivní, jen tvrdé.

ČSSD se snaží ukázat, že se před volbami do Sněmovny nemýlila, když tvrdila, že ODS ve vládě zavede poplatky u lékaře, zdraží potraviny, vodu, teplo i veřejnou dopravu a sníží sociální příspěvky. Jeden z letáků s takovým textem hlásá: Splněno!

Reklama

Výběr článků

Načítám