Hlavní obsah

Paroubek se s exmanželkou nedohodl na výživném

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Předseda ČSSD Jiří Paroubek se s bývalou manželkou Zuzanou ve smlouvě o vypořádání vzájemných majetkových vztahů po rozvodu nedohodl ani na výživném, ani na spozorech pro její občanské sdružení, které pomáhá dětem v dětských domovech. Smlouvu Paroubek zveřejnil na svých webových stránkách.

Článek

Šéf nejsilnější opoziční strany zveřejnil v neděli jména dvou sponzorů, kterým doporučil, aby podpořili sdružení jeho bývalé ženy. Jde o jeho přátele Jana Dostála a Edvarda Haranta. V ČT také řekl, že neví, jak vysoké byly jejich příspěvky. Exmanželce prý také doporučil, aby nechala ve sdružení udělat procesní audit. Ta to ale odmítla, dodal.

Paroubek v pondělí uvedl, že také odmítl 8 000 eur (asi 216 000 korun), jimiž mu lidé z rakouské sociální demokracie chtěli přispět na oslavu narozenin, s tím, aby tyto peníze poskytli sdružení jeho manželky. Podle jeho informací se prý ale ještě na daru nedohodli.

Pes patří manželce

Bývalí manželé se naopak dohodli na rozdělení movitého a nemovitého majetku, peněžních úspor, splácení hypoték či leasingu, částí smlouvy je i dohoda o bydlení po rozvodu.

Paroubková ze společného vlastnictví získala část pozemků v Horním Maxově v okrese Jablonec nad Nisou. Připadlo jí také zařízení chalupy v Horním Maxově a zařízení bytu v Praze 6 - Veleslavíně. Kromě toho získala polovinu úspor ve výši 400 000 korun a psa Andyho.

Paroubek získal pozemky ve Vraném nad Vltavou v okrese Praha-západ, byt v Symfonické ulici v Praze-Stodůlkách. Také se stane členem bytového družstva Rotavská a vlastníkem družstevního podílu k bytu v ulici J. Foglara v Praze-Stodůlkách včetně jeho zařízení.

Renault a byty ve Stodůlkách

Po doplacení leasingu se Paroubek stane vlastníkem automobilu Renault Mégane a také zařízení chaty v části obce Vrané nad Vltavou a zařízení obou bytů. Získal také polovinu společných úspor ve výši 400 000 korun.

Ze smlouvy vyplývá, že byt ve Veleslavíně, chata ve Vraném a chalupa v Horním Maxově nebyly předmětem společného vlastnictví, proto také nejsou předmětem majetkového vypořádání.

Kromě doplatku leasingu automobilu se Paroubek rovněž zavázal doplatit hypoteční úvěry na oba byty ve Stodůlkách, uhradit veškeré poplatky spojené s převody nemovitostí a provést změny ve veškerých smlouvách, jejichž účastníkem byla také jeho bývalá manželka Zuzana.

Manželé se dohodli, že Paroubková bude po rozvodu užívat družstevní byt svého bývalého manžela ve Stodůlkách do doby, než skončí rekonstrukce jejího bytu ve Veleslavíně.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám