Hlavní obsah

V čele kriminálky končí i poslední dva zástupci starého vedení

Právo, Jakub Troníček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Vedení republikové kriminálky opouští poslední dva zástupci jejího dosavadního vedení. Po odvolaném šéfovi Janu Švejdarovi a jeho náměstkovi Vladimírovi Zimmelovi teď odchází i další dva zástupci ředitele, Jan Chmelík a Josef Kutek. Právu to potvrdila mluvčí kriminálky Pavla Kopecká.

Článek

Na rozdíl od svých kolegů však podle Kopecké odchází dobrovolně, míří přitom od nového roku do důchodu. "Oba dva končí ve svých funkcích k 1. říjnu, na prezidiu ale zůstanou až do konce roku, aby pomohli svým nástupcům v převzetí vedení," uvedla Kopecká s tím, že policejní prezidium vypíše na obě vrcholové funkce v nejbližší době výběrová řízení.

Kutek nyní řídí práci Útvaru pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ), protidrogové centrály a protikorupční policie, Chmelík má na starosti obecnou a hospodářskou kriminálku, servisní útvary a metodiku.

Švejdar se Zimmelem byli odvoláni krátce po nástupu nového vedení policejního prezidia, konkrétně náměstka pro trestní řízení Jiřího Houby. Ten se nově stal zároveň i šéfem kriminálky, Zimmelovo místo bylo v rámci reorganizace zrušeno. Jejich odvolání opozice kritizovala jako nekoncepční.

Např. Zimmel předtím vedl zrušenou finanční policii a podle stínového ministra vnitra za ČSSD Františka Bublana jde o odborníka, kterého by se policie neměla zbavovat.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám