Hlavní obsah

Letní prázdniny zakončí chladný víkend

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslední prázdninový víkend si Češi sluníčka a vysokých teplot, na které si zvykli během července a srpna, ve své vlasti neužijí. Maximální teploty se budou podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu pohybovat mezi 16 až 20 stupni Celsia.

Článek

Teploty tak nedosáhnou standardních teplot pro toto období. Budou se pohybovat přibližně dva až čtyři stupně pod normálem. V noci teploty klesnou většinou k osmi stupňům.

V pátek a v sobotu se podle meteorologů objeví přeháňky. V neděli by jich mělo pak ale zase ubýt. Předpověď odpovídá očekávání meteorologů, podle nichž se srpen nestane dvanáctým po sobě jdoucím měsícem s nadprůměrnými teplotami.

Ochlazení nepřišlo ale tak rychle, jak meteorologové předpovídali. Tropický den prožili ještě v pondělí například obyvatelé Brodu nad Dyjí, kde teploměr vystoupal na 30,1 stupně Celsia. Ve stejný den se přitom průměrné maximální teploty v Čechách pohybovaly pouze kolem 23 stupňů Celsia.

Prázdninové teploty ještě panují v celém Středomoří. Nejtepleji je na pobřeží Tuniska a na jižním pobřeží Turecka, teploty tam vystupují až k 38 stupňům Celsia.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám